Potřebujete si odpočinout? Zkuste relaxační instalaci Lid v klidu

Naplňte volný prostor v Pražském kreativním centru, tak zněla výzva spolku Prázdné domy. Lucie Gabrovská ji využila, a tak vznikla speciální relaxační instalace. Jmenuje se Lid v klidu a nabízí možnost alespoň na chvíli uniknout před stresem a odpočinout si v příjemném prostředí. "Věděla jsem, že bych chtěla místo, kde se lidé zastaví a budou chvíli sami se sebou," vysvětluje autorka.

Instalaci tvoří dvě místnosti, které původně moc vábně nepůsobily. Lucii Gabrovské se podařilo je proměnit k nepoznání. První část slouží k odložení věcí a především veškeré elektroniky, i od ní si tu odpočinete. Chodník z palet vás pak zavede do samotného relaxačního prostoru. Ocitnete se v útulném stanu, kterému vévodí matrace s množstvím polštářů. Můžete si tu luštit křížovky, psát, omalovávat si, to vše je tu k dispozici. Někdo si přinese knížku, někdo si bude jen tiše lebedit. "Je to na fantazii toho člověka, klidně můžete jenom koukat do stropu, já to tady dělám velice často," říká se smíchem Lucie.

Relaxační instalace Lid v klidu je v Pražském kreativním centru přístupná až do konce března a to zcela zdarma. Stačí si telefonicky nebo přes facebook domluvit termín, určit si čas, který zde chcete strávit, a pak si jen přijít odpočinout. www.facebook.com/lidvklidu

Instalace Lid v klidu láká do útulného stanu
Na instalaci Lid v klidu využila Lucie Gabrovská volné prostory v Pražském kreativním centru
V první místnosti si odložíte a to hlavně veškerou elektroniku
Prostor původně moc příjemně nepůsobil
autor:
Spustit audio