Porucha trakčního vedení komplikovala odjezdy pražských vlaků. Nevyjely do Kolína nebo Kralup nad Vltavou

8. únor 2019 08:17

Porucha trakčního vedení v odstavném nádraží v pražské Michli komplikuje dopravu na železnici. Z Prahy dnes ráno nemohlo být vypraveno několik souprav příměstské dopravy. Zrušeny byly spoje do Kolína, Berouna či Kralup nad Vltavou. Vyplývá to z webu Českých drah. Podle mluvčího ČD Radka Joklíka se ale situace už stabilizuje.

O problémech informují dráhy také na webu. Vlaky v pátek ráno neodjely do Berouna, Kolína a Kralup nad Vltavou. Kvůli námraze na trolejovém vedení odřekly České dráhy také osobní vlak na trase z Českého Brodu do Prahy.

„Došlo k poškození trakčního vedení v rámci odstavného nádraží jih, kde jsou přes noc odstaveny vlakové soupravy. Nad částí kolejí tak není elektrický proud, proto jsme ráno měli problémy s vystavením vlaků,“ sdělil mluvčí.

Další zpoždění

Někde, například mezi Berounem a Prahou nebo Prahou a Kralupy nad Vltavou, podle něj mohou cestující zaznamenat ještě zpoždění, případně odřeknutí konkrétního spoje.

„Ale intervaly mezi spoji jsou krátké a doprava je všude zachována,“ uvedl. V dálkové dopravě bylo kvůli tomu časně ráno zpožděno několik spojů, nyní už jezdí bez zpoždění.

autor: jp | zdroje: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio