Politici jsou sami tak vtipní, že je nemůžu dohnat, tvrdí Petr Jablonský

22. srpen 2019

Herec, bavič, ale hlavně imitátor politiků a celebrit. Obnovuje zásobu hlasů po volbách? Jaký je dnes humor? V Blízkých setkáních odpovídal mistr nad mistry Petr Jablonský.

„Pořád mě baví Holzmann, Kaiser s Lábusem, Šimek se Sobotou… Vyrostl jsem na těch nejlepších, ale dobrého humoru je dnes málo. Je to teď zlý,“ říká přesvědčeně. „Nevím, čím to je, ale přijde mi, že nikdo nepřichází s něčím originálním. Kromě toho je dnes humor vulgární,“ zamýšlí se Petr Jablonský.

Petr Jablonský a moderátor Aleš Cibulka

 „Já dělám řemeslo a to jsou to ty hlasy. Pravda, je to škatulka a jsou to ty kopie figur,“ připouští a souhlasí s tím, že musí sledovat politiku. „Jsem člověk, který rád ví, co se kolem děje a nenechává mě to klidným. Jsou to nervy, ale snažím se to přetavit ve srandu. Kolikrát ale politici jsou sami tak vtipní, že je člověk už nemůže dohnat. Tím pádem se nemusím ani moc snažit. Stačí citovat.“

Jsou nudné hlasy? Co nejnovější hlasy, jako třeba Ivan Bartoš? Jsou hlasy, které nejsou imitovatelné? Byl v dětství třídním šaškem? Jak se hlasově mění v ženy?

Petr Jablonský a moderátor Aleš Cibulka
autoři: Aleš Cibulka , eh

Související