Policejní honička: Muž ujížděl se zákazem řízení a navíc pod vlivem drog

16. duben 2019 10:38

Ujížděl policistům, měl zákaz řízení a k tomu byl pod vlivem drog. Nezodpovědného muže naštěstí hlídka dopadla.

Honička mezi řidičem a policisty se odehrála ve středu 10. dubna po půl desáté večer. Pozornost na sebe auto přilákalo tím, že mělo papírovou registrační značku s ručně dopsanými symboly. Když ho chtěla hlídka zkontrolovat ve Wilsonově ulici naproti Hlavnímu nádraží, tak řidič šlápl na plyn a začal ujíždět směrem k Nuselskému mostu. Nezastavily ho ani světelné a zvukové výzvy.

„V průběhu jízdy nerespektoval „červenou“ na semaforech a ujížděl vysokou rychlostí Mezibranskou ulicí do Žitné. Z té odbočil do Krakovské, která je průjezdná pouze v jednom směru, a to z Václavského náměstí. Řidič pronásledovaného vozidla se tak ocitl v pasti a byl nucen zastavit, neboť proti němu jela vozidla ve správném směru jízdy,“ uvedl policista Jan Rybanský.

Ihned byl proto zadržen. V autě seděli i další cestující, kteří byli také předány policistům. Při zastavení šofér navíc naboural do zaparkovaného auta.

Hlídka poté zjistila, že má řidič až do roku 2020 zákaz řízení. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Test na drogy však ukázal přítomnost amfetaminu/metamfetaminu a opiátů.

„Vyšetřovatel sdělil jednadvacetiletému řidiči obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v tomto případě hrozí trest až tři roky odnětí svobody,“ dodal Rybanský.

autor: jp | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy