Osvěžte se v přírodních koupalištích. Jaká jsou nejlepší?

1. srpen 2018

Letní teploty lákají k vodě čím dál víc. Ale v Praze nejsou pouze bazény, která často bývají přeplněné. Je tu i spousta přírodních koupališť s dobrou kvalitou vody. Jaká?

Biotop Lhotka

Je nově otevřen od začátku července. Kapacita je 600 návštěvníků. Pro lidi je k dispozici koupací jezero o rozloze 5 570 m2 ve tvaru nepravidelného oválu s hloubkou v plavecké části až 3,25 m a v neplavecké části do 1 m. Dále jsou pro zájemce k dispozici šatny, sprchy, WC, klubovna, stánek s občerstvením. Cena je sto korun za osobu.

Hořejší rybník

Nachází se v Radotíně a patří k historickým pražským rybníkům. Byl založen nejspíš v 16. století, stejně jako další rybníky na Rokytce. Nečekejte žádný luxus v podobě kabinek, sprch a točeného pivka, ale je tu koupací molo a rozhodně méně lidí než třeba v Radotíně. Vstupné je zdarma.

Koupaliště džbán

Nabízí příjemné prostředí, kontrolovanou kvalitu vody a dostatek prostoru v přírodním areálu v Šáreckém údolí. Koupaliště je v dosahu MHD a disponuje vlastním parkovištěm. Po celou otevírací dobu je vám k dispozici občerstvení, převlékárny, sprchy a toalety. Milovníci vodních radovánek jistě ocení vlek na waky. Vstupné je 90 korun.

Nádrž Asuán

Další ze skupiny „koupání na divoko“. Asuán je na konci (nebo na začátku, zaleží odkud jdete) Prokopského údolí. Takže se po pořádné procházce můžete v klidu svlažit. Společnost vám budou nejspíš dělat jen kachny, možná pár nadšenců přírodního koupání. A samozřejmě můžete vzít čtyřnohé kámoše. Občerstvení a deky vlastní! Cena zdarma.

Nádrž Asuán v Jinonicích
autor: Lenka Vrzalová
Spustit audio