Orchideje zaplavily skleník Fata Morgana v trojské botanické zahradě. Začala tam nová výstava

8. březen 2019

Máte rádi orchideje? Pokud ano, tak pro vás máme dobrou zprávu! V trojské botanické zahradě ve skleníku Fata Morgana začala už po 13. v pořadí oblíbená výstava těchto exotických rostlin.

Orchideje si můžete prohlédnout až do konce března. Expozice vznikla pod vedením mistryně České a Slovenské republiky ve floristice Kláry Franc Vavříkové. „Květiny jsou připevněny k barevným přízím na kruzích. Zvolili jsme nejjednodušší tvar kruhu, který je symbolem nekonečna, koloběhu života, štěstí a naděje. Je to pozitivní obrazec, který bude provázet celou výstavu,“ prozradila.

V trojské botanické zahradě začala výstava orchidejí

„Orchideje patří bezesporu k největším lákadlům trojské botanické zahrady. V loňském roce si jejich expozici prohlédlo více než 23 tisíc návštěvníků,“ řekl ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy Bohumil Černý. „Od roku 2006 výstava orchidejí pravidelně zahajuje jarní sezonu a zároveň patří mezi nejnavštěvovanější akce botanické zahrady,“ doplnil Černý.

V trojské botanické zahradě začala výstava orchidejí

Součástí výstavy budou ukázky aranžování orchidejí. Na doprovodných panelech se dozvíte například, která orchidej má největší květ, jaká k životu nepotřebuje listy a které patří k těm nejmenším.

V trojské botanické zahradě začala výstava orchidejí
autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio