Oprava Negrelliho viaduktu omezí provoz tramvají v Holešovicích

17. květen 2019 13:57

Mezi Dělnickou a Vltavskou v Holešovicích nejezdí ode dneška tramvaje. Dělníci tam pracují na rekonstrukci Negrelliho viaduktu. Do příštího pátku budou tramvaje jezdit po objízdných trasách.

Ze zastávky Maniny na Vltavskou, i opačným směrem, musí cestující využít autobus X25. Mezi Špejcharem a Vltavskou pak jezdí tramvajová linka 32.

Linky číslo 1 a 25 pojedou mezi Strossmayerovým náměstím a Maninami přes zastávky Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí. Linka číslo 6 bude ve směru z centra ze zastávky Palmovka prodloužena přes Balabenku a Nádraží Vysočany do zastávky Vysočanská.

Tramvaj číslo 12 pojede ve směru od Sídliště Barrandov ze Strossmayerova náměstí do zastávky Vltavská na předmostí Hlávkova mostu. Odtud bude pokračovat jako linka číslo 14 směrem na Spořilov. Linka číslo 14 se ve směru od Spořilova ve stejné zastávce změní na linku číslo 12 a pojede na Sídliště Barrandov.

První dva pracovní dny bude ve vyloučeném úseku k dispozici více než dvacet informátorů dopravního podniku, připravené jsou taky tabule a mapy s informacemi. Do běžného provozu se tramvaje vrátí v sobotu 25. května.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio