Opilý řidič v Praze se nemohl rozjet. Pak naboural do policistů

25. červenec 2019 14:22

Byl natolik opilý, že se na křižovatce v Praze 10 nemohl rozjet. Nakonec zařadil zpátečku, jenže k jeho smůle tam stálo policejní auto, do kterého naboural. Nadýchal téměř tři promile alkoholu.

Nehoda se stala v úterý v Topolové ulici v Praze 10, kdy řidič s autem v křižovatce chvíli poskakoval, pak zařadil zpátečku a naboural. Jenže místo toho, aby muž uznal svou vinu, nechtěl s policisty spolupracovat a snažil se ujet. Policie mu proto vytáhla klíčky ze zapalován. Řidič ale svoji snahu odjet nevzdal a zkoušel vůz nastartovat i klíčem od bytu.

„Ani přes opakované výzvy nechtěl z vozidla vystoupit a dokonce se v něm zapřel. Proto na řadu přišly donucovací prostředky, byl z vozidla vytažen a spoután,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Aby toho nebylo málo, řidič kopl zasahující policistku do kolene. Nakonec skončil na záchytce.

„Po vystřízlivění byl k věci vyslechnut a svého jednání litoval,“ dodal mluvčí. Muž je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté mu sebrali řidičský průkaz a hrozí mu až tři roky vězení.