Novorenesanční prostor Grotty v Havlíčkových sadech patří kultuře. Letní scéna nabídne repertoár Divadla MA

3. srpen 2023 08:00

Čtvrtý ročník přehlídky Letní Grébovka s Divadlem MA nabídne celkem 20 představení pod širým nebem. Odehrají se v novorenesančním prostoru Grotty v Havlíčkových sadech.

Letní sezonu zahájilo Divadlo MA v pondělí 31. července svým nejstarším a stále velmi úspěšným představením Buenos Aires, vystupte! V repríze diváci uvidí také loňské nastudování Lásky hry osudné. Nejvíce očekávaná je ale premiéra titulu Don Giovanni: Génius, či zločinec?

„Je to představení o upřímnosti a otevřenosti. Být upřímným a otevřeným bude vždy hodně nebezpečné, ať už se to týká politiky, lásky nebo umění. Ale paradoxně jen těm, kdo jsou upřímní, patří věčnost,“ vysvětluje režisérka Marianna Arzumanova, která hru vytvořila za pomocí textů Alexandra Puškina a Davida Samojlova.

Činohra Don Giovanni: Génius, či zločinec?

Všechny ženské postavy hraje žena jediná – Karolína Krausová. „Mně se líbí kontrast toho, že každá ta ženská má trošičku jiný charakter a měla by tam od každé postavy být i trošku jiná reakce na tu touhu po Juanovi,“ říká jejich představitelka.

„Don Juan je člověk, který pokaždé miluje jako naposledy. A je otázkou, jestli je žena ochotná dát za ten okamžik všechno. I s těmi následky,“ dodává režisérka a principálka divadla Marianna Arzumanova.

Premiéru hry Don Giovanni: Génius, či zločinec? uvidíte v prostoru novorenesanční Grotty v Havlíčkových sadech v pondělí 7. srpna, celá Letní Grébovka potrvá do 25. srpna.

Jak svou postavu vnímá Jan Hanny Firla, představitel Dona Juana? Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související