Někdo odhodil na ulici týden stará štěňátka. Zachránil je všímavý pejskař

12. listopad 2018 13:28

Dvě ještě slepá asi týden stará štěňátka někdo v chladném počasí odložil v Praze 9. Zachránil je pejskař, který je odvezl k ošetřovatelům.

Ošetřovatelé štěňátka krmí každé dvě až tři hodiny náhražkovým mlékem v prášku

Muž pejsky našel v sobotu večer volně pohozená v ulici Pod Smetankou v Praze 9, když venčil svého čtyřnohého chlupáče. Odvezl je proto do útulku pražských strážníků v Troji. „Ošetřovatelé jim ihned poskytli potřebnou péči. V pravidelných intervalech, každé dvě až tři hodiny, je krmí náhražkovým mlékem v prášku, které je přizpůsobené svým složením mateřskému mléku kojící feny,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Irena Seifertová. Záchranáři se o ně musí starat 24 hodin denně, protože musí nahradit jejich matku, od které je bezcitný člověk odtrhl. Po každém krmení se také musí štěňátkům masírovat bříško, aby se vyprázdnila.

Dvěma malým křížencům se naštěstí daří. Fenka a pejsek v době přijetí vážili 0,44 kg, nyní po dvou dnech už mají 0,5 kg. „Snad budou mít i nadále štěstí a podaří se je vykrmit a následně předat někomu, kde je bude mít rád,“ dodala Seifertová.

Po každém krmení se také musí štěňátkům masírovat bříško, aby se vyprázdnila
autor: jp
Spustit audio