Nejen na plakáty, texty a kytary láká PopMuseum na Břevnově. Vyzkoušet si můžete třeba práci zvukaře

PopMuseum je zkrácený název pro společnost Muzeum a archiv populární hudby s informačním centrem v Praze. Jde o dobrovolné, nezávislé sdružení občanů, kteří mají společný zájem o českou a slovenskou populární hudbu.

 „Spravujeme depozitář v Praze - Horních Počernicích, kde shromažďujeme a archivujeme nejen písemné dokumenty, ale i nahrávky a memorabilie. Tyto materiály jsou badatelům k dispozici v sídle Popmusea v kulturním centru Kaštan na Břevnově,“ říká jeden ze zakladatelů hudební publicista Aleš Opekar.

Výstava v PopMuseu

V Popmuseu návštěvník najde stálou expozici hudebních nástrojů, především elektrických kytar československé výroby a klávesové nástroje. Další výstavní plochy věnují organizátoři krátkodobým tématickým výstavám. V současnosti je to výstava s názvem Dobře to dopadlo, mapující vývoj české a slovenské populární hudby za sto let od vzniku samostatného Československa. Tato expozice potrvá do 28. února 2019.

V PopMuseu se i promítá

Pravidelná otevírací doba je omezená na středy, čtvrtky a soboty v odpoledních a večerních hodinách. Prohlídky je ale možné objednat telefonicky předem mimo pravidelné časy. Návštěvníci si mohou zahrát na bicí nebo klávesy, vyzkoušet si hudební softwary, práci zvukaře a řadu dalších zajímavých aktivit.

Spustit audio