Nakladatelství knih pro děti otevřelo pod Vyšehradem knihkupectví

10. prosinec 2018

Nezávislé nakladatelství Meander vzniklo v roce 1995 s cílem vydávat originální uměleckou tvorbu pro děti a mládež s velkým důrazem na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“.  Po téměř čtvrt století nakladatelství minulý týden otevřelo mezi Vyšehradem a náplavkou svoje vlastní knihkupectví.

„Malá knihkupectví v současné době zavírají jedno po druhém, protože nemohou konkurovat velkým řetězcům. My sázíme na to, že jsme knihkupectví s výraznou tváří. Lidé sem chodí za uměním, za kreativní literaturou a za příběhy pro děti, které nejsou prvoplánové, ale mají mladou generaci do života něčím vybavit,“ vysvětluje zakladatelka Meanderu a majitelka knihkupectví, Ivana Pecháčková.

Nakladatelka Ivana Pecháčková

S Meanderem spolupracují či spolupracovali respektovaní autoři jako Viola Fischerová, Jiří Stránský, Ludvík Vaculík nebo Václav Havel. Debutovali tam ale také začínající literáti, například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera.

Nakladatelství knih pro děti otevřelo pod Vyšehradem knihkupectví
Spustit audio