Na vlastivědné vycházky Prahou s průvodci Prague City Tourism 1/4

14. prosinec 2018

Židovské, nebo Havelské město, Rudolfinum, paláce na Malé Straně nebo večerní prohlídka Staroměstské radnice. To je jen několik příkladů z nabídky společnosti podporující cestovní ruch v hlavním městě. O popularitě svědčí i fakt, že procházky s maximálním počtem 50 účastníků se poměrně rychle vyprodávají.

Jednou z nejbližších stále dostupných je vycházka s názvem Pražské domy, která se koná v sobotu 12. ledna. „Začínáme u Rudolfina, kde si budeme vyprávět o nepříliš známé historii tohoto místa a o tom, co nynější koncertní chloubě předcházelo. Projdeme částí Židovského města kolem Pinkasovy synagogy, která dnes ukrývá rituální lázeň zvanou mikve. Hodně si také povíme o nynější Kaprově ulici a pražské asanaci, která tento kout Prahy změnila k nepoznání. Vzpomeneme na již neexistující kostelík sv. Valentina nebo nesmírně cennou Andělskou kolej, jejíž stavba padla za oběť pražské asanaci,“ zve průvodkyně Marcela Smrčinová.

Podrobný program pražských vlastivědných vycházek najdete na www.praguecitytourism.cz

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.