Na sedadle zaparkovaného auta v Opletalově ulici ležel samopal

18. leden 2019 12:39

Policisté ve čtvrtek odpoledne v Opletalově ulici v Praze 1 zbystřili, když na sedadle zaparkovaného auta viděli ležet samopal. Ve voze byly i dvě plynové pistole a drogy.

Když si hlídka podezřelých věcí všimla, počkala na příchod řidiče, aby mohla vše důkladně zkontrolovat. „Zde nalezli kromě samopalu AK47 i dvě plynové pistole a digitální kuchyňskou váhu s bílou krystalickou látkou,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Stejnou látku v plastovém sáčku policisté nalezli i u jednoho z kontrolovaných. Podle testu se jednalo s největší pravděpodobností o pervitin.

Více než dvacetigramový sáček s drogou i nalezené zbraně a náboje skončily v rukou kriminalistů. Ti nakonec potvrdili, že se v případě samopalu jedná o nefunkční zbraň. Posádka auta Audi A6 skončila na nejbližší služebně.

„Jednadvacetiletý muž, který v době policejní kontroly u sebe sáček s drogou přechovával, si v průběhu následujících hodin vyslechl obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodala Zoulová.

autor: jp
Spustit audio