Na lanovém mostě na Jižní spojce opět jezdí auta. Skončilo diagnostické měření

5. srpen 2019 07:54

Pražská Technická správa komunikací v neděli ve 13 hodin obnovila provoz na lanovém mostě na Jižní spojce. Most byl kvůli diagnostice uzavřen od sobotního dopoledne.

„Všechny části zkoušky, které jsme měli v plánu na tento víkend, probíhaly bez problémů a i práce běžné údržby jsme stihli v předstihu, a tak můžeme na Jižní spojku vrátit dopravu o hodinu dříve,“ uvedla Lišková.

Uzavírání mostu podle technické správy nedoprovázely v sobotu žádné problémy. Na místě pomáhali policisté a strážníci, kteří společně dohlíželi na dopravní situaci.

Potíže kvůli ucpaným objízdným trasám měly v sobotu autobusy městské hromadné dopravy. Na Zahradním Městě a v Hostivaři nabíraly některé spoje podle dopravního podniku až 40 minut zpoždění a ve Švehlově ulici se tvořily kolony.

Lanový most je jedním z mladších pražských mostů, zprovozněn byl v roce 1997. V roce 2008 technici odhalili závažné poškození, kvůli kterému nejprve na most nesměly nákladní vozy nad šest tun, poté byl po několik dní uzavřen pro veškerou dopravu.

I tehdy se tvořily dlouhé kolony, komplikace způsobovala zejména nákladní doprava, která využívá Jižní spojku místo nedokončené části Pražského okruhu.

autor: jp | zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio