Muzeum Karla Zemana přichází i v tomto roce s novinkami. Zavítat sem budou moct i neslyšící

9. leden 2020

Muzeum Karla Zemana za dobu svého sedmiletého působení obsadilo pevné místo na mapě kulturních institucí v metropoli. Za svůj cíl si klade představit celoživotní dílo světově uznávaného filmového tvůrce Karla Zemana a jeho filmové triky, kterými proslavil českou kinematografii 20. století.

Expozice mapuje Zemanovu tvorbu od prvních animací a loutkových filmů ve čtyřicátých letech minulého století až po díla z jeho posledního tvůrčího období. Podstatná část muzea je pak věnována jeho nejzásadnějším filmům – Cestě do pravěku, Vynálezu zkázy a Baronu Prášilovi.

Muzeum Karla Zemana

„Činnost muzea jsme rozšířili pravidelnými kurzy animace, minulý rok jsme přidali i kroužky filmu a filmové tvorby pro děti. Velmi úspěšné jsou i letní příměstské tábory. Celkem se jich účastnilo přes 500 dětí. A myslím, že mohu prozradit novinku pro rok 2020, a tou je zpřístupnění expozice pro neslyšící," říká marketingová manažerka muzea Kateřina Kuthanová.

Muzeum Karla Zemana
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.