Muž rozbíjel zaparkovaná auta. Prý hledal svoji manželku

11. únor 2019 12:41

Velmi neobvyklým způsobem hledal jednačtyřicetiletý cizinec svojí manželku. Pátral po ní v zaparkovaných autech, které při tom rozbíjel.

Muž vytrhl v sobotu v Ruské ulici z lavičky prkno, vybral dva vozy a rozbil u nich okna na místě řidiče. Všiml si toho kolemjdoucí, který zavolal strážníky.

„O jednoho ze stojících vozidel bylo opřeno prkno modré barvy, rozbitým okýnkem byl do vozidla nahnutý muž a k někomu hovořil. Jednačtyřicetiletý cizinec strážníkům sdělil, že okénko rozbil úmyslně, protože v kufru auta je uzamčená jeho manželka, která se před ním ukrývá,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Irena Seifertová. Ve voze však nikdo nebyl. Muž ani nevěděl, komu auto patří.

Strážníci šli poté prohledat okolí a našli další poškozený vůz. Cizinec se přiznal, že i toto auto rozbil. Důvod uváděl stejný – hledal svoji manželku. „Na místo se dostavil taktéž majitel jednoho z poškozených vozidel. Hlídka se za jeho přítomnosti přesvědčila, že se v kufru vozidla nikdo nenachází. Případem se nyní zabývá Policie ČR,“ dodala Seifertová.

autor: jp
Spustit audio