Muž řídil pod vlivem drog, bez řidičáku a navíc v kradeném autě. Policisté ho hned poznali

15. leden 2019 14:59

Pod vlivem drog, se zákazem řízení a ještě v kradeném autě. Tak vypadala poslední jízda jednatřicetiletého muže, kterého ve čtvrtek chytili policisté v Praze 10.

Případ se stal v Bajkalské ulici kolem páté hodiny ráno, kdy si policisté všimli podezřelého auta značky Citroën. O den dřív bylo totiž stejné auto ukradeno v Praze 8. Nesouhlasily akorát „espézetky“. Hlídka se proto rozhodla vůz zastavit a zkontrolovat. A udělala dobře! Hledané mezinárodní poznávací značky totiž ležely na zadním sedadle za řidičem.

Muž přiznal, že je vyměnil za nové, které ukradl na jiném autě. Proč to udělal, vysvětlit nedokázal. Pouze řekl, že vůz má půjčený od známého.

„Provedenou lustrací v policejních evidencích byl potvrzen fakt, že vozidlo prochází jako odcizené, ale také skutečnost, že muž má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do konce dubna tohoto roku. Provedená dechová zkouška byla negativní, test na drogy však vyšel pozitivně na přítomnost amfetaminu/ metamfetaminu a také pervitinu,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Provinilec byl na místě zadržen a předán na policejní služebnu. „Celý případ je prošetřován pro podezření z trestných činů maření úředního rozhodnutí, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal Rybanský.

Muž se navíc bude zodpovídat z poškození zaparkovaného auta, do kterého narazil, když ho policisté stavěli.

autor: jp
Spustit audio

Nejnovější zprávy