Most u Vltavské je pro řidiče ode dneška zavřený. Neprojedou ani tramvaje

9. únor 2019 10:00

Řidiči v Praze ode dneška při cestě do Holešovic neprojedou po mostě v Bubenské ulici. Část konstrukce u stanice metra Vltavská bude uzavřená až do 24. února. Silničáři budou instalovat pod mostem silnější podpěry. Ty nahradí provizorní zajištění, které most podepírá od října.

Ve směru do Holešovic tak budou řidiči muset využít objížďku ulicí Kapitána Jaroše a Dukelských hrdinů. V opačném směru auta projedou jako obvykle. Pracovníci Technické správy komunikací na mostě na podzim objevily praskliny, kvůli kterým museli konstrukci úplně uzavřít.

Zátěžové zkoušky provizorního podepření v prosinci umožnily v omezeném rozsahu silničářům obnovit provoz pro auta.

Dopravní podnik kromě toho omezí i provoz tramvají u stanice Vltavská. „Obousměrně bude v sobotu a v neděli přerušen provoz tramvají v úsecích Strossmayerovo náměstí – Vltavská - Dělnická a Těšnov - Vltavská s tím, že se to dotkne tramvajových linek číslo 1, 6, 12, 14 a 25,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková Radiožurnálu.

Výluka pro tramvaje potrvá od soboty 9. února až do neděle 24. února. Na Vltavskou tak bude jezdit náhradní autobus X156.

Mezi Těšnovem – Vltavskou nepojedou tramvaje v obou směrech. Od 11. do 22. února ale bude pro tramvaje otevřený směr Dělnická -  Vltavská - Strossmayerovo náměstí.

autoři: Adam Bejšovec , och | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio