Most Legií bude pro auta o víkendu omezen. Tramvaje pojedou odklonem

27. březen 2019 13:23

Provoz na mostě Legií bude v sobotu a neděli omezen. Auta budou muset jet po kolejích, pro tramvaje je připravena objízdná trasa.

Důvodem omezení je pokračování diagnostických prací na mostě, který je ve špatném stavu a město plánuje jeho rekonstrukci. Ta začala loni v létě, v listopadu se uskutečnily zatěžovací zkoušky mostu s pomocí šesti naložených nákladních aut. Nyní čeká most geologický vrt do jedné z jeho opěr.

„V sobotu od šesté hodiny ranní budeme připravovat vše potřebné k provedení dodatečného geologického vrtu do opěry mostu. V neděli už nás pak čeká jen sanace tohoto zkušebního vrtu,“ uvedl generální ředitel Technické správy komunikací Petr Smolka.

V sobotu po mostě nepojedou tramvaje vůbec a namísto nich po kolejích pojedou auta ve směru od Národní třídy. V opačném směru se práce automobilového provozu nedotknou, přes most se bez problémů dostanou také pěší. Výluka se dotkne linek 9, 22 a 23. V neděli se tramvaje na most vrátí, společně s nimi po kolejích budou jezdit i auta.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio