Mořský ďas se salátem z quinoy
Tento neobvyklý a hlavně zdravý recept nám poskytnul Jan Krob z Fine Food Academy.
Suroviny:
mořský ďas
quinoa
paprika
pak choi
jarní cibulka
sezamový olej
teryiaki
zázvorová omáčka
Postup:
Filety z mořského ďasa osolíme, opepříme a opečeme na pánvi.
Quinou namočíme do vody na 10 minut, aby se zbavila hořkosti. Propláchneme a vaříme podle návodu.
Papriku nakrájíme na drobné kostičky, opečeme na pánvi. Nakrájíme pak choi na menší kousky, nakrájíme jarní cibulku a zamícháme do quinoy.
Přidáme sezamový olej, teryiaki a zázvorovou omáčku. Dochutíme soli.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.