Michelská ulice je po dvou letech opět otevřená pro automobilovou dopravu

19. listopad 2012

Dnes byla oficiálně ukončena celková rekonstrukce Michelské ulice. Auta a autobusy se na ni vrátí ale až od dnešní půlnoci. Kolik rekonstrukce stála a co přinesla za změny, na slavnostním otevření zjišťoval Jakub Vodička.

Řidiči, kteří budou po skoro dvou letech projíždět Michelskou ulicí, budou překvapeni změnami - silnice má nový povrch, lemují ji opravené chodníky a pod novými kanály, které se dají bezpečně přejet, jsou kompletně vyměněné také inženýrské sítě.

Nejdůležitější je most. Ten je nový, starý byl už v dezolátním stavu. Vznikla nová parkovací místa, kterých je asi 60. Je tu nové stromořadí. Byli jsme hodně napadáni, když začala rekonstrukce, že byly pořezány nějaké stromy a keře, ale myslím si, že to teď bude vypadat podstatně lépe než před tím," dodává místostarosta Prahy 4 Jiří Bodenlos.

Plynulosti a bezpečnosti provozu by měly výrazně pomoci také dvě nové světelné křižovatky, a to Michelská - Ohradní a hlavně dříve velmi nepřehledná křižovatka Michelská - Nuselská. Vrácením provozu do Michelské ulice se také uleví objízdným trasám.

Uleví se ulici Budějovické, Na Jezerce a Nuselské, kudy vedla objížďka, a paradoxně také Spořilovu, protože tam ubude asi 300 autobusů."

Celková rekonstrukce Michelské ulice vyšla na 280 milionů korun. Dalších podobných dopravních omezení se ale řidiči v Praze obávat nemusí. Město na opravy totiž nemá peníze, jak řekl náměstek pražského primátora Josef Nosek.

„Praha je bohužel momentálně bez peněz. To znamená, že to, co budeme dělat příští rok, kromě dokončení tunelu Blanka, který dokončit musíme, jsou jen opravy a údržbu. Ale už nejsou peníze na podobné investiční akce."

autor: jvo
Spustit audio