Masarykovo nádraží v Praze čekají další opravy za stovky milionů korun. Zatím jsou otevřené nové pokladny

13. srpen 2019 12:46

Masarykovo nádraží dnes dostalo v rámci rekonstrukce nové pokladny. Nyní budovu čekají další opravy za stovky milionů korun. Zrekonstruována bude část historické stavby v blízkosti metra a také okolí u Hybernské ulice.

Nové pokladny stály celkem 14,5 milionu korun. Šest přepážek se posunulo blíže k nástupištím. „Na Masarykově nádraží byly pokladny historicky umístěny daleko od odjezdové haly, nástupišť a současné hlavní přístupové cesty od výstupů ze stanice metra a od tramvají v Havlíčkově ulici. Proto jsme je v rámci rekonstrukce budovy přesunuli hned k prvnímu nástupišti. Odbavení bude rychlé a pohodlné,“ uvedl místopředseda představenstva státního dopravce Radek Dvořák.

Nové pokladny na Masarykově nádraží v Praze

Za 100 milionů v následujících týdnech začnou dělníci rekonstruovat část historické stavby u výstupu z metra. „Opravíme malou secesní sloupovou dvoranu v přízemí a prostory v patrech budou sloužit jako nocležny pro naše zaměstnance a jako kanceláře,“ řekl Dvořák.

Čekárnu a úschovnu zavazadel směrem k Hybernské ulici budou dráhy opravovat za 3,6 milionu korun. Developer chce při další rekonstrukci v příštím roce v prostorách bývalého kasina otevřít novou restauraci a také obnovit přístup do budovy z Hybernské ulice. Do dvou let by pak měly v této části nádraží vzniknout další obchody.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio