Malá nezávislá scéna s velkými tématy. To je Divadlo D21 na Vinohradech 2/2

Divadlo D21, s původním názvem Malé vinohradské divadlo, existuje 16. rokem. Soubor tvoří skupina absolventů ročníku Vyšší odborné školy herecké, který končil v roce 2003. Umělci měli pocit, že spolu strávili málo času a chtěli pokračovat ve společné divadelní práci.

Témata pro inscenace soubor čerpá hlavně ze současnosti. Část repertoáru jsou adaptace moderní české literatury nebo svérázná interpretace klasických dramatických textů. Podněty ke svým projektům D21 hledá i za hranicemi světa literatury, ve filmu, v hudbě, ve vlastních zážitcích nebo na internetu.

Jedním z nejúspěšnějších představení je adaptace dystopického románu George Orwella 1984. Hru soubor uvádí již 10. rokem. 

„My už jsme měli, asi před třemi lety, tendenci to představení zderniérovat, ale jisté společenské události a dění v České republice ohromně zvedlo zájem diváků a představení bylo neustále vyprodané. Inscenace určitě neztrácí na kvalitě ohledně zpracování a už vůbec ne tématicky,“ vysvětluje ředitelka Divadla D21, Hana Mathauserová.

První díl o Divadle D21 si můžete pustit níže.

Spustit audio