Majitelé vily našli uvnitř domu nezvaného hosta. Bezdomovec si tam užíval luxusu

25. březen 2019 09:54

Muž bez domova navštívil vilu v Praze 7 bez vědomí majitelů. Hojně si tam užíval vše, čeho se mu zachtělo. Teď mu za to hrozí až dva roky vězení.

Nezvaného návštěvníka u sebe doma v ulici Pod Hrachovkou majitelé objevili v sobotu večer. „Prošetřováním policisté zjistili, že nezvaným hostem je sedmašedesátiletý polsky hovořící muž. Ten se do nemovitosti vloupal již v průběhu pátku a až do soboty večer, než se vrátili domů majitelé, si hojně užíval vše, čeho se mu zachtělo,“ uvedl policista Tomáše Hulan. Muž se například prospal v majitelově posteli, vyjedl celou lednici a také si zkoušel oblečení. Při zadření měl na sobě dokonce kravatu.

Kriminalisté navíc zjistili, že host je ve své domovině veden v databázích jako osoba pohřešovaná. Proč však žil v České republice na ulici, to nesdělil.

„V závěru skončil sedmašedesátiletý muž na policejní služebně pro podezření z trestného činu porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal Hulan.

autor: jp
Spustit audio