Lupič přepadl den před Vánocemi sázkovou kancelář na Žižkově. Policisté hledají svědky

8. leden 2019 11:29

Většina lidí si užívá vánoční čas s blízkými lidmi a někdo třeba krade. Například jako neznámý lupič, který v sobotu 23. prosince přepadl sázkovou kancelář v Biskupcově ulici v Praze 3.

Loupež se stala v půl třetí odpoledne před zavírací dobou. Když muž přišel do provozovny, nejprve na obsluhu namířil krátkou střelnou zbraní a pak ji přikázal, aby otevřela dveře do personálního prostoru. Žena z obavy o svůj život lupiče poslechla a pustila ho dovnitř, kde pod hrozbou zbraně požadoval vydání peněz z pokladny a trezoru. Několik tisíc v hotovosti si schoval do malé bílé igelitové tašky a utekl. Ještě však stihl přepadenou ženu spoutat rychloupínacími elektrikářskými páskami. 

„Přepadení částečně zachytila kamera, ale bohužel tak nešťastně, že pachateli není vidět do obličeje. Přesto případ zveřejňujeme, jestli lupiče někdo nepozná alespoň podle oblečení. Jednalo se o muže silnější, cirka 180 cm vysoké postavy, který mluvil česky bez přízvuku. Oblečený byl do černé mikiny se zipem a kapsami, světlých džínů a tmavých tenisek se světlou podrážkou,“ popsal policista Jan Daněk.

Kriminalisté si myslí, že agresor prostředí sázkové kalendáře znal, takže je možné, že v okolí křižovatky Ohrada na Žižkově bydlí.

Pokud muže poznáváte nebo máte o loupeži jakékoliv informace, volejte na linku 158.

Pachateli hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

autor: jp
Spustit audio