Light & Love jsou další vycházející hvězdou české hudební scény

22. duben 2015

V Nočním proudu jsme 21. dubna přivítali další velké domácí vycházející hvězdy. Petr Jungmann vyzpovídal bratry Balcárkovi z Nového Jičína, skupinu Light & Love. Ta se se definitivně zařadila mezi elitu. Její singl Blueberry Sky je sedmou nejhranější skladbou v tuzemském éteru. V česko-slovenské části je nahrávka třetí, potom co se vklínila mezi hity Xindla X a kapely Chinaski.

Light & Love zároveň naplnili očekávání, která s jejich jménem spojovali domácí novináři. Se Slzou a Sebastianem se stali nejvýraznějšími novými tvářemi české hudební scény v roce 2015. Vyvrátili mýtus, že v našich podmínkách nelze uspět s anglicky zpívanou písničkou, a nabídli něco, co českému mainstreamu chybělo.

Čtěte také

Narozdíl od kolegů z Charlie Straight, s nimiž jsou bratři Balcárkové často srovnáváni a kteří měli podobné ambice, se jim podařilo nahrát skutečný hit.

Těšme se na celé album!

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.