Lidé si mohou opět koupit vánoční jedličky v květináčích

19. listopad 2018

Pražští lesníci od dnešního dne začínají s prodejem vánočních jedliček v květináčích. Pracovníci příspěvkové organizace Lesů hlavního města připravili celkem 400 stromků jedle bělokoré, což je o 150 více proti loňsku.

Pokud lidé budou s vánočními stromky v květináči zacházet správně, na jaře je lesníci vysadí do přírody. Stačí je dostatečně zalévat, zajistit vzdušnou vlhkost a pomalou teplotní aklimatizace.

Stromky, které jsou z lesní školky ve Staré Boleslavi, by mohly rozšířit Kunratický les. Lesy hlavního města tam plánují pro ty, kteří nemají zahradu, uspořádat v neděli 7. dubna 2019 společné vysazování vánočních jedliček. Z loňských 250 prodaných stromků jich bylo do Kunratického lesa vysazeno asi 100. Inspirací byl lesníkům projekt Vánoční stromky zpátky do lesa, který od roku 1998 dělá brněnský Ekologický institut Veronica.

Půlmetrovou jedličku je možné zakoupit za 100 korun v Zahradnictví Ďáblice, v ekocentru Prales, v areálu Lesů hlavního města ve Stromovce a u hájoven v Divoké Šárce, v Hostivařském lesoparku, Čimickém a Chuchelském háji.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio