Kulaté noty s Marcelou Holanovou

4. prosinec 2021
Kulaté noty

V pořadu z roku 2011 slavila kulaté narozeniny zpěvačka Marcela Holanová.  Pořadem provázel Miloš Skalka.

Pražská rodačka Marcela Holanová vystudovala střední ekonomickou školu a šest let docházela na soukromé hodiny zpěvu. V roce 1976 začala zpívat se skupinou Faraon, ve které se potkala se svým dnes již bývalým manželem Karlem Šípem.

S touto skupinou také nazpívala své první písničky (Jo, to náš děda, Mám svůj první byt, Zpěvák mojí mámy, Absolutní nezájem), které se objevily v tehdy velice populární televizní HItšarádě.

Největším hitem je duet s Gottem Čau, lásko

Do širšího posluchačského povědomí vstoupila v roce 1985 s českou verzí italské kantilény Strano, kterou si vybrala z repertoáru zpěvačky Anny Rusticano. Skladbu nazpívala s českým textem Karala Šípa pod názvem Ráno.

Jejím zřejmě největším hitem se zanedlouho poté stal duet s Karlem Gottem Čau, lásko,  který složil Karel Svoboda a textem opatřil opět Karel Šíp. O rok později nazpívali oba interpreti další duet, Náš song, který vzešel ze stejné autorské dílny.

Kromě už jmenovaných patří k nejznámějším nahrávkám jubilantky Marcely Holanové písničky jako Cesty lásek, Sláva, jsou bály, Já už nejsem tvá, Žárlím, Jestli je na nebi bůh, Tvý oči lžou, Já jsem tvá stálá a Můj milionář.

S jubilantkou si ve studiu Dvojky povídal autor seriálu Miloš Skalka.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.