Kouzelník Pavel Kožíšek rozdával na letišti saké

5. leden 2017

Silvestrovským hostem Petra Zajíčka byl kouzelník a iluzionista Pavel Kožíšek. Vyprávěl o tom, jak jednou rozdával na tokijském letišti saké, jak si "popovídal" v Japonsku na autogramiádě a jaké si dal jméno v Itálii.

Ke kouzlům se Pavel Kožíšek dostal vlastně náhodou. Jako desetiletého kluka ho zajímaly známky, a proto si v knihovně chtěl půjčit knížku o filatelii. Ale v knihovně ji neměli, a tak mu knihovnice půjčila knížku pro začínající kouzelníky. „A mělo to ještě malou dohru před několika lety, kdy za mnou na autogramiádě přišla jedna dáma a to byla ta knihovnice.“

Za svého působení v Japonsku se Pavel Kožíšek prý japonsky nenaučil, zato ho ale zaujalo saké, které se ohřívá přímo v plechovce: „Jednou mě překvapil producent, který mi přinesl plechovku, na ní je takový "čudlík" a ten když se zmáčkne, tak se to saké ohřeje. Hned v hotelu jsme tu plechovku rozmontoval, abych zjistil, jak to funguje." A pak chtěl saké přivézt domů: „Nejdřív jsem přivezl jeden kufr a pak po několika měsících jsem nakoupil dokonce tři kufry! Jenže mezitím se po 11. září zpřísnila pravidla a já s tím už nemohl do letadla. Tak jsem rozdával plechovky na letišti."

O tom, jak Japonci neumí improvizovat, jak si říkal v Itálii, proč jsou v poslední době kouzla tak populární a co se může stát při kouzelnickém představení, to se dozvíte v našem videu. Celý rozhovor si můžete poslechnout v našem archivu.

Spustit audio