Koncert Českého rozhlasu s největšími hity století dnes rozezní Staromák. Ohňostroj zase rozzáří Letnou

28. říjen 2018

Karel Gott, Marta Kubišová nebo Lucie Bílá. Tyto pěvecké celebrity a mnoho dalších interpretů vystoupí už dnes na Staroměstském náměstí při příležitosti 100. výročí vzniku Československé republiky.

Koncert, který pořádá Český rozhlas, se uskuteční dnes od 14 hodin na Staroměstském náměstí a vstup je zcela zdarma. Zahájí ho svým vystoupením Tomáš Klus. Slovenskou stranu následně zastoupí pop-rocková skupina No Name. Od 16:30 hodin zazpívají návštěvníkům Lucie Bílá, Karel Gott, Marta Kubišová, Eva Pilarová, Jiří Suchý, Jaroslav Uhlíř, Helena Vondráčková a další za doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, který speciálně pro tuto akci upravil písně ikonické pro hudební tvorbu uplynulých deseti dekád.

V jejich podání zazní největší hity století, mezi které patří Hezká vzpomínka (1926), Ta naše písnička česká (1932), Škoda lásky (1945), Píseň pro Kristýnku (1954), Ach, ta láska nebeská (1962), Modlitba pro Martu (1968), Holubí dům (1974), Holky z naší školky (1982), Dlouhá noc (2001) a Půlnoční (2011). „Věřím, že koncert Českého rozhlasu, který propojí současné interprety hudební scény s bývalými, bude příjemným kulturním zážitkem a vrcholem oslav u příležitosti 100. výročí založení republiky,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Deset největších hitů, které zazní na Staroměstském náměstí, vybrali v anketě 100 hitů republiky posluchači Českého rozhlasu Dvojka. Která z písní bude tou vítěznou za celých sto let, se návštěvníci dozvědí krátce před 18 hodinou.

Vrcholem oslav pak bude dnes od symbolických 19:18 hodin velkolepý ohňostroj nad Letnou s hudebním doprovodem. Regina DAB Praha bude celou událost vysílat živě.

autor: jp
Spustit audio