Kateřina Macháčková se do Rakovníka vrací ráda

15. květen 2020

Jsou Středočeši, o kterých ví každý, že mají kořeny právě u nás v kraji. A pak jsou známí lidé, o kterých to ví málokdo. Do druhé skupiny patří herečka Kateřina Macháčková.

Rodačka z Prahy trávila v dětství daleko víc času v Rakovníku u babičky než v hlavním městě. A kraj křivoklátských lesů jí přirostl k srdci. Pro Pavla Vítka je proto ideálním hostem do pořadu Tady to znám.

„Rakovník je pro mě úžasné místo. Mám ho spojený zejména s místním koupalištěm, protože babička byla sokolka a milovala vodu a právě místní koupaliště. Často tady pracovala a dělala snad všechno - od zdravotnice přes pokladní i prodavačku v bufetu. A já jsem tu bývala s ní. Jedno léto bylo pořád asi tak 18 stupňů, pršelo a já jsem tam statečně pobývala od května do září,“ směje se energická herečka, která se do města svého dětství vrací dodnes – i se svými dětmi a vnuky.

V Rakovníku chodila i do školy. Nám se podařilo vypátrat její učitelku Ivu Plamitzerovou, která na Kateřinu vzpomíná jako na vzornou žačku. „Hodná, tichá, hezky se učila, já jsem s ní neměla vůbec žádné problémy,“ vzpomíná paní Plamitzerová. Prý ji ani nepřekvapilo, že se z Kateřiny stala herečka. „Měla k tomu geny od obou rodičů,“ vysvětluje. A Kateřina Macháčková ještě připomíná, že její maminka, operní pěvkyně, dokonce hrála a zpívala v rakovnickém divadle.

autor: sap
Spustit audio