Kam dnes v Praze za kulturou

2. červenec 2009

Scéna černého divadla, tance a pantomimy - Divadlo Image dnes uvádí Představení Studio Clip. Lehce ironický, divadelní pohled na filmové natáčení a lidi před i za kamerou. Začíná ve 20.00...

Poněkud klasičtější podívanou nabízejí už tradiční Letní Shakespearovské slavnosti. V nejvyšším purkrabství pražského hradu dnes můžete od půl deváté vidět Veselé paničky windsorské. Obsazení vévodí Bolek Polívka v roli bonvivánského rytíře Jana Falstaffa, důvtipnou paní Pažoutovou hraje Simona Stašová. Režie se ujal Jiří Menzel.

Pokud holdujete spíš výtvarnému umění, mohly by vaše kroky vést na Staroměstské náměstí. V Galerii hlavního města Prahy můžete vidět výstavu s názvem - Batrachomyomachia neboli Žabomyší a jiné války, která představuje tvorbu jiřího Anderleho v letech 1959-2009.

Nejmenší posluchače, by mohla zaujmout výstava umělecké agentury Anaháta s názvem "Textilní hračky a kapsáře pro děti zdravotně postižené i zdravé". Na Dražického náměstí v Praze 1 ji můžete navštívit až do 23. srpna. Příjemný červencový den přeje Kateřina Kubalová.

Spustit audio