Kam dnes v Praze za kulturou

1. červenec 2009

Past na rovníku - Velká retrospektiva legendární dvojice Hanzelky a Zikmunda - tak se jmenuje výstava, kterou můžete navštívit v Náprstkově muzeu na Betlémském náměstí. Jejím těžištěm je cestopis Past na rovníku, který nebyl ve své době publikován. Výstava představuje široký záběr výprav známé dvojice a jejich práci až do dnešních dnů.

Když už budete V budově Muzea, zastavte se i na výstavě Komunální politik Vojta Náprstek - najdete ji ve vstupní hale. Na dobových fotografiích, ilustracích a dokumentech se můžete seznámit s méně známou stránkou Náprstkovi osobnosti. Velký vlastenec a mecenáš vědění vždy prosazoval pokrokové myšlenky, ať se již jednalo o životní podmínky v Praze nebo podporu školství a zdravotnictví. Muzeum můžete navštívit od 10 do 18 hodin.

Dětem dnes začínají - co takhle zahájit je pohádkou. Šípková Růženka v podání Divadla matky Vackové začíná od 15 hodin v zahradě klubu Harfica v P9. Ve stejné městské části, tentokrát ale u parku Podviní můžete navštívit Kinobus. Dnes je na prugranu film Nestyda. Promítání začíná v půl desáté večer. Ve stejnou dobu se začíná promítat i Letním kině ČRo - Regina , a to film Proměny.

Na závěr tu mám jednu pozvánku pro milovníky vláčků. Na Smíchově ve Stroupežnického ulici otevře prvních 115 m2 největší modelové železnice v České republice. Projekt nazvaný Království železnic dosáhne po dalších čtyřech letech výstavby přes 1000 m2 čisté plochy kolejiště. Hezký den přeje Kateřina Kubalová.

Spustit audio