Je důležité zastavit turbulence a mít klid na práci, přeje si nový ředitel Slavie

18. červen 2015

Fotbalová Slavia začíná další pokus, jak se vrátit v Česku mezi fotbalovou elitu. Slavný klub půjde do sezony s novým trenérem Dušanem Uhrinem mladším, novým sportovním ředitelem Josefem Jinochem a také s novým generálním ředitelem Davidem Trundou.

„Moje zodpovědnost je dána hierarchicky. S panem Řebíčkem komunikujeme na každodenní bázi, což je strašně důležité. Interní komunikace je součástí toho, abychom mohli uspět. Na propojení jednotlivých segmentů budeme určitě pracovat,“ prozradil náplň své práce nový generální ředitel Slavie David Trunda.

Jeho plány na nejbližší období jsou jasné: „Zlepšení a stabilizace sportovní stránky, doplnění hráčů v rámci možností. Musíme být velmi obezřetní, protože rozpočet není nafukovatelný,“ uvědomuje si funkcionář.

„Druhá věc je stabilizovat dění kolem Slavie. Byly tu turbulence, je důležité je zastavit a mít klid na práci,“ přeje si Trunda.

Slavia neměla generálního ředitele více než rok, a teď se rozhodla obsadit tuto funkci mužem, který ještě v českém fotbalovém prostředí nepracoval.

„Člověk si rychle udělá obrázek. Mám ho nejen z médií a sport mě zajímá. Možná bude dobře, že z toho prostředí nejsem, mohlo by to pomoci. Hodnotit budou jiní,“ myslí si nový generální ředitel Slavie.

O klubu z pražského Edenu se mluví v posledních letech i kvůli jeho finanční situaci, teď se objevily i návrhy na insolvenční řízení. David Trunda doufá, že se všechno v dohledné době vyřeší. A Slavii by se mohly hodit jeho manažerské schopnosti, které nasbíral hlavně v rámci sportu hlavně v golfu.

„Řízení golfového turnaje, který dělám, je celoroční příprava, koordinuje se 650 lidí. Poslední tři roky jsem se podílel na European Challenge Tour a European Tour. Projekt má rozpočet srovnatelný s rozpočtem Slavie,“ říká Trunda s tím, že rozpočet Slavie pro příští sezonu je kolem 120 milionů korun.

autoři: mva , vman
Spustit audio