Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Kynuté smetanové suky
Svatí měli v dobách našich babiček patronáty. A Marek toho měl na starosti hodně, jak prozradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření. A přidají recept na něco na zub.
-
Ptačí zpěv a jak poznat pěvce
S probouzejícím se jarem jsou čím dál víc slyšet také pěvci z ptačí říše. Skvěle jim rozumí ornitolog Zdeněk Mrkáček, který v seriálu týdne odhalí některá jejich tajemství.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Maloskalský půlmaraton, Kytara v ráji i oslavy Evropy v Trojzemí
Poslední dubnový víkend nabízí několik možností, jak ho strávit v Libereckém kraji.
-
Zauhlovací věž ve Vratislavicích byla součástí továrny na koberce. Dnes je z ní kulturní památka
Za první světové války vyrostla ve Vratislavicích, části Liberce, 65 metrů vysoká železobetonová věž s vyhlídkovou plošinou. Dnes ji lze navštívit coby technickou památku.
-
Zboží jsme testovaly na vlastních dětech, smějí se Mariana a Klára. V Huse provozují Kup si na vsi
Bezobalové potraviny, stáčená drogerie, čerstvé pečivo z nedaleké pekárny a další regionální produkty i místní zelenina a maso. To najdete nedaleko Sychrova v osadě Husa.
-
Kachna v kyselým zelišti
O svatém Jiří jste asi většinou slyšeli. Tentokrát se dozvíte, že to byl svátek spojený nejen s hady štíry, ale třeba i s kachnou v kyselým zelišti. Jak ji připravit?
-
Cukrátka sladová neboli cukrkandl
V dobách našich babiček lidé slavili i svátky světců, mezi ty nejvýznamnější patřil svatý Vojtěch.
-
Odvar kůry z dubu
V kuchyních našich babiček se nejen vařilo, ale i léčilo. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na odvar z kůry z dubu.
-
Tatrovky z Liberce: Hračka z potravinářského plastu s nosností 100 kilo slaví 10 let obnovení výroby
Tatra 148 je nejen legendou pro řidiče nákladních automobilů, ale v plastové podobě také pro mnohé vzpomínkou na dětství. Proto možná překvapí, že slaví teprve 10. výročí.
-
Koláč citronový podle knihy Domácí cukrářství z roku 1910
V dobách našich babiček nebylo koření z exotických zemí až tak mimořádné, jak se může zdát, a s citrusy to bylo podobně.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »