Jarní kopřivová roláda

Suroviny: 500 g mladých kopřiv, 1 stroužek česneku, 100 g polohrubé mouky, 2 lžíce škrobové moučky, 4-5 vajec, sůl a máslo na pečicí papír. Na náplň: 1 lžíce oleje, 80 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 vejce.

Postup: Smícháme žloutky, nasekané kopřivy, utřený česnek, mouku, škrob a sůl, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na máslem pomazaný pečicí papír a v troubě vyhřáté na 160 stupňů pečeme. Mezitím nakrájíme cibulku a slaninu, osmahneme na oleji, zalijeme vejci a usmažíme. Touto náplní potřeme upečené těsto, zarolujeme, nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, EVA IKAVCOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.