Jana Boušková občas přespávala v divadle, domů na Slapy to bylo daleko

12. květen 2018

Slapy jsou teď v sezoně vyhledávaným místem pro turisty. Voda, lesy, kopce, to všechno tady najdete. Jsou ale i tací, kteří do okolí známé nádrže jezdí celoročně. Třeba proto, že tam bydlí. A patří mezi ně i herečka Jana Boušková. Právě proto si ji do pořadu Tady to znám pozval moderátor Pavel Vítek.

Láska ke Slapům trvá u Jany už víc než 30 let. Nejdřív sem s partnerem Václavem Vydrou jezdila jenom na chatu. „Je to přízemní domek, mohl mít jako rekreační stavba maximálně 80 metrů čtvrtečních. Až později jsme přistavěli ještě druhý domek pro hosty. Tím jsme si vykoupili svobodu, když si k nám děti začaly vozit kamarády,“ směje se Jana.

Na Slapy se natrvalo přestěhovali před jedenácti lety. Pár let prý trvalo, než si to všechno – jak se říká – sedlo. Načas dokonce Jana a Václav neměli v Praze vůbec žádné zázemí, což byl při jejich velkém pracovním vytížení někdy problém. „Občas se mi stalo, že jsem přespala v divadle. Třeba když jsem zjistila, že za devět hodin mám zase stát na jevišti v kostýmu,“ vzpomíná herečka, kterou diváci znají z mnoha seriálů nebo třeba z pořadu Prostřeno.

A i když právě kvůli práci musí do Prahy často, přírodu a klid už by za hlavní město nevyměnila. „Třeba na protější straně máme skály. Teď se začaly zelenat, ale na podzim se barví oranžově, až bordó, to je nádhera.“

Jana Boušková
autor: sap
Spustit audio