Jaké aktivity využít na Vltavě? Vyzkoušeli jsme šlapadla

22. červenec 2018

Krásné počasí, příjemná voda… Ideální čas na šlapadla. Je to jedna z aktivit, kterou můžete od jara do podzimu na řece provozovat. Jaký to je zážitek? Vyzkoušeli jsme to!

Šlapadlo jsme si vypůjčili naproti Národnímu divadlu na Slovanském ostrově. Ceny se pohybují kolem 200 korun za lodičku. Museli jsme se prokázat průkazem totožnosti a od paní pokladní nám bylo sděleno, kam smíme a nesmíme plout.

Z lodi můžete krmit i kachny.

Jakmile jsme vyjeli od břehu, začali jsme si užívat hodinový relax. Museli jsme se ale soustředit na cestu, protože řeka byla plná dalších lodí. „My jsme z Prahy a nikdy jsme to nezkusili, tak jsme si řekli, že po těch 30 letech, co tu žijeme, nastal čas šlapadla vyzkoušet. A určitě toho nelitujeme. Líbí se nám tady, krásně se šlape, do ničeho jsme nenarazili. Užíváme si to plnými doušky,“ řekl jeden pár, který jsme na vodě potkali. Pozor jsme si museli dávat ještě na žluté bojky, za které už se nesmělo.

Jízda na šlapadlech je ideální aktivita na léto.

Když jsme se vraceli, čekali na nás pánové s háky, aby chytili naší loď a přitáhli zpátky. A naše pocity? Byla to docela makačka na nohy, ale alespoň jsme procvičili svaly! Krásně jsme se pokochali výhledem na Prahu a hlavně vyzkoušeli činnost, která je ideální na letní dny.

autoři: Lenka Vrzalová , jp
Spustit audio