Intimita je radostná. Nenechme si ji ukrást patriarchátem, říká tvůrkyně erotické audio platformy

6. květen 2024

Oh My Hot je platforma pro zvukové vyprávění, v jehož jádru je sekvence s erotickým nábojem. Audio formát posluchače oprošťuje od barvy kůže, tělesných proporcí i genderové identity a umožňuje vstoupit do oblasti vzrušení a touhy bez zažitých stereotypů. Díky téměř filmovému zvuku dokáže posluchače vtáhnout přímo do dění.

Začínala jsem asi před šesti lety v Českém rozhlasu na podcastové sérii Zhasni. Nikdo v Česku tehdy nevěděl, co to ten podcast vlastně je. Už v té době jsem si říkala, to by bylo super, kdybych si mohla poslechnout příběh, ve kterým se něco sexy stane. Hledala jsem, nenašla, a tak jsem si řekla, že si to vyrobím sama. Výsledkem jsou krátké indie filmy, akorát bez obrazu,“ vysvětluje zrod nápadu Hana Kuncová, pro kterou je na vyprávění zvukem zásadní dotváření příběhu pomocí vlastní fantazie.

„Psala mi jedna slečna, že je na autistickém spektru a identifikuje se jako asexuálka, a že by jí potěšilo, kdyby tam nebyly popisy těl hrdinů a hrdinek. Aby si mohla představit barvu očí, proporce nebo třeba zůstat jen u abstrakce,“ vysvětluje výhody audia Hana, podle které může jít o dobrý obsah pro lidi, kteří se sebou mají nějaký problém, nebo jen nezapadají do představ konvenční sexuality.

„Intimita je radostná. Byla by škoda si ji nechat ukrást patriarchátem. Z ženy, která je přes dva tisíce let objektem něčí touhy, chci udělat subjekt. Spousta mužů taky trpí patriarchátem, stereotypizací, oversexualizací a mainstreamovým pornem,“ říká Hana Kuncová, která na tvorbě audio příběhů spolupracuje se scénáristkami, profesionálním zvukařským týmem a postprodukcí, přičemž všechny tyto pozice zastupují z 95 % ženy.

Co je to vanilla sex? Jaký je rozdíl mezi pornem a erotikou? Jak náročné je vytvořit kvalitní hraný audio formát? Kde je hranice mezi tím, co je hot a co už je cringe? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.