Hit týdne 30. 7. 2023

30. červenec 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Nathan Dawe, Joel Corry a Ella Henderson,  Anna K., Olivia Rodrigo a další.

0800 Heaven opět No.1 na Praze

Britské stars Nathan Dawe, Joel Corry a Ella Henderson s velkým náskokem opanovaly 31. vydání hitu týdne a jejich taneční banger 0800 Heaven je podruhé v řadě číslo 1 naší hitparády.

O druhé místo probíhal mnohem tužší souboj a nakonec ho o jediný hlas rozhodla Anna K s titulním hitem nové chystané desky Údolí včel. Třetí tak skončila 20-ti letá kráska z kalifornského Murietta – Olivia Rodrigo, Vampire je tak o místo horší než před týdnem. Na čtvrté místo se prosadila nejlepší novinka, z chystaného fantasy seriálu TV Prima o lásce mezi stoletími – Eliška a Damián, Elišku si zahrála Emma Smetana, ta nazpívala poprvé v kariéře česky i ústřední song společně se slovenskou legendou Richardem Müllerem. Jmenuje se Tahle jedna vteřina. Pátá je pak Taylor Swift s hitem i Can See You.

Novinky a nasazené

Hit týdne je ale pokaždé 15 horkých hitů + 10 nasazených novinek. V těch je třeba Clavin Harris a Sam Smith se žhavou Desire, nová Meduza, Ava Max z filmu Barbie, britské legendy 90’s Blur nebo nová hymna všech mlsounů čokolády od LavBbe a Costi. Poslechněte a už z hlavy nedostanete!

Poslechněte si 31. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.