Hit týdne 10. 9. 2023

10. září 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Calvin Harris a Sam Smith, Maneskin, Cian Ducrot a další.

Calvin Harris a Sam Smith se s Hitem týdne loučí z první pozice!

Hit Desire zabodoval pošesté, podle pravidel tedy naposledy, a přidal čtvrtou No.1 na Rádiu Praha! Calvin Harris a Sam Smith už skončili, kdo vyhraje v neděli je na vás.

Na druhé místo se rovnou z nasazených vřítili římští Maneskin, převezme nový track Honey (Are You Coming) nejvyšší příčku? Třetí skončil Ir Cian Ducrot se singlem Heaven. Jeho horké album Victory chystáme i do některého pondělního pořadu Vinyl.

Čtěte také

Čtvrtá byla další novinka, Miley Cyrus se singlem Used To Be Young vás chytila hned napoprvé. Pátá skončila zpěvačka, kterou jste viděli v neděli na naší akci ve Kbelích – Pam Rabbit a DM Friends. Open air Rádia Praha se opravdu povedl a Pam okouzlila návštěvníky hned v první polovině programu.

Z novinek se prosadila úřadují americká dvojka – Luke Combs s coverem slavného songu Tracy Chapman – Fast Car. A o poslední novou položku se postarali Imagine Dragons, Children Of The Sky je v prvním týdnu No.13.

Novinky a nasazené

V nově nasazených je například nejstarší rocková kapela světa The Rolling Stones se senzační novinkou Angry, nová Kylie Minogue, vynikající No Name, velmi úspěšní Italové The Kolors nebo další vysoce výživný Purple Disco Machine s rockovými Nothing But Thieves a Duke Dumontem.

Poslechněte si 37. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.