Filozofii domácího hospicu podporuje kavárna Cesta domů

Každá kavárna má svého ducha, originální podobu a atmosféru. Cesta domů v Soukenické ulici na Novém Městě je sama o sobě přidanou hodnotou. Jejím hlavním úkolem je podpořit myšlenky domácího hospicu.

"Naše dobročinná kavárna je místem, kam lidé přicházejí a mají možnost se s hospicem seznámit. Máme proškolený personál, který zájemcům může podat informace o naší činnosti a potřebné kontrakty. K dostání tady jsou i odborné publikace," říká manažerka kavárny Klára Fisherová. K tomu dodává, že káva jako taková je pro podnik rovněž velmi důležitá a posedět může přijít úplně každý.

Dobročinná kavárna Cesta domů
Dobročinná kavárna Cesta domů
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.