Fanoušci házeli na fotbalovém zápasu v Edenu pyrotechniku. Policie po nich pátrá

6. srpen 2019

Policie zveřejnila záběry fanoušků, kteří ohrožovali pyrotechnikou ostatní diváky při víkendovém fotbalovém zápase v Edenu. Pokud muže poznáváte, volejte na linku 158.

Pyrotechniku použilo při nedělním utkání duelu 3. ligového kola fotbalových klubů Olomouce a Slavie několik fanoušků. 

Z kamerových záznamů je zřejmé, že celkem deset mužů na tribuně Jih v sektoru domácích použili pyrotechniku a to tím způsobem, že ji zapálili a následně ji házeli do vedlejšího sektoru hostí." uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Muži podle ní svým chováním ohrozili ostatní návštěvníky nejen v sektoru hostů, ale i ve svém vlastním. Na tribunách přitom zápasu přihlíželi rodiče s dětmi. Jen díky tomu, že nebyl sektor plně obsazen, našla většina z diváků poměrně rychlou únikovou cestu mimo sektor.

Kriminalisté muže podezřívají z trestného činu výtržnictví. V případě dopadení pachatelům hrozí až dva roky vězení.

Kvůli nebezpečnému chování části fanoušků při utkání s Olomoucí dostala Slavia od disciplinární komise trest uzavření celého stadionu v Edenu na příští ligový zápas a pokutu 250 tisíc korun. 

Policisté prosí o ztotožnění muže s kuklou lebky a se zapálenou světlicí

Slavia trest v podobě uzavření hlediště na příští domácí utkání s Libercem i pokutu přijala. Pražský klub se odvolá pouze proti následnému podmínečnému uzavření severní a jižní tribuny na dva zápasy s účinností do konce roku. Na sociální síti twitter o tom informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

autor: hav | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio