Ed Sheeran se chystá do Česka. Zazpívá v červenci v Praze

21. září 2018

Jeden z nejúspěšnějších umělců současnosti? Ed Sheeran. Anglický zpěvák, který si sám píše texty písní, a když vystupuje, stačí mu kytara a hlasivky. Kapelu nepotřebuje. Zato do své hudby dává srdce. Fanoušci v Česku jásají, populární hitmaker vystoupí v roce 2019 v Praze. Už podruhé.

V roce 2015 vystoupil v pražské Tipsport areně, příští rok se chystá na největší scénu v hlavním městě – fanouškům zazpívá 7. července 2019 pod širým nebem v Letňanech. Pak se objeví v Budapešti, kde bude hlavní hvězdou festivalu Sziget.

Rodiče mu v dětství zakazovali televizi a místo videoher mu koupili akustickou kytaru. Vyplatilo se to – písničkář Ed Sheeran je v současnosti jednou z největších hvězd světové scény a rady mu dává sám sir Elton John. Už v roce 2014 byl Sheeran nejprodávanějším umělcem na serveru iTunes v Británii.

Vstupenky na koncert v české metropoli budou v prodeji už za pár dnů – od 27. září, 11 hodin. Cenové rozpětí za jeden lístek se bude pohybovat mezi 1 600 Kč a 2 300 Kč. Kompletní informace o připravovaném vystoupení hudební hvězdy přezdívané Král popu současnosti najdete na webu edsheeran.cz.

Přespával na ulici

Na pódiu si zrzavý písničkář vystačí sám – s kapelou ho uvidíte jen zřídka. „Na pódiu si nahrávám zvuky a pak je skládám dohromady, a vytvářím tak celou skladbu. Je to zábava,“ svěřil se Ed Sheeran Českému rozhlasu.

Ed Sheeran se vrací do Prahy! Koncert vypukne příští léto

Ed Sheeran vystoupí příští léto v Praze

Teď zajásají všichni, kteří milují zpěváka Eda Sheerana. Tento současně nejprodávanější umělec totiž vystoupí 7. července 2019 v pražských Letňanech. Vstupenky budou k prodeji už za týden 27. září.

Kvůli hudební kariéře se v 17 letech odstěhoval do Londýna. „Táta mi vždycky říkal, že pokud ke svému řemeslu nepotřebuju titul ze školy, ať vyrazím do světa. Muzikant se učí hraním koncertů, psaním skladeb, zkoušením a setkáváním se s lidmi. Tak jsem s tím začal, co nejdříve to šlo,“ dodal.

V Londýně několik měsíců neměl kde bydlet a několikrát prý dokonce přespával před Buckinghamským palácem, což ho inspirovalo k napsání skladby Homeless, tedy Bez domova.

autoři: sib , vok , Jaroslava Mannová | zdroj: iRozhlas

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.