Dopravní podnik začal s opravou autobusového nádraží na Zličíně. Potrvá do poloviny listopadu

19. srpen 2019 10:18

Pražský dopravní podnik začíná s opravou autobusového nádraží na Zličíně. Některé dálkové autobusy proto jezdí dočasně od metra Stodůlky. Jde například o spoje na Plzeň nebo Rakovník.

Nástupiště autobusů, které dál budou začínat a končit na Zličíně, bude dopravní podnik postupně přesouvat. „Jedná se o opravu povrchů vozovek na nástupištích. Na nástupištích se bude měnit dlažba, bude se tam měnit asfalt. Termín dokončení stavby je zhruba polovina listopadu,“ říká k rekonstrukci Filip Drápal, mluvčí společnosti ROPID, která pražskou integrovanou dopravu organizuje.

S orientací na opravovaném terminálu dnes budou lidem pomáhat informátoři. Kde najít stanoviště jednotlivých linek poradí lidem také informační systémy ve stanicích metra Zličín a Stodůlky.

Ze zličínského terminálu budou po dobu rekonstrukce odjíždět pouze autobusy pražské integrované dopravy. Linky 100, 180 a 380 ve směru na Vypich budou odjíždět z Řevnické ulice, zastávky autobusů 130, 246 a všech příměstských spojů se v prostoru nádraží přesunou podle potřeby stavebních prací.

autor: jp
Spustit audio