Dopravní podnik kvůli demonstraci na Letné posílí městskou hromadnou dopravu

23. červen 2019 10:00

Pokud se chystáte na demonstraci na Letné, měli byste využít spíše městskou hromadnou dopravu než přepravu vlastním autem. Dopravní podnik posílí metro.

Policisté upozorňují, že v případě nutnosti uzavřou rušnou ulici Milady Horákové, nebo v ní omezí provoz. „Pokud by se tak stalo, prosíme řidiče, aby respektovali pokynů policistů,“ uvedl mluvčí policistů Tomáš Hulan. Je proto lepší využít MHD, která bude posílená.

„V časovém období cca 14 – 17 hod. a následně 18 – 20 hod. posílíme provoz metra na lince A zavedením pásmového provozu v úseku Dejvická – Želivského, kde bude interval mezi jednotlivými spoji 3-4 minuty. Na ostatních linkách B a C budeme provoz posilovat dle okamžité poptávky záložními vlaky,“ uvedla tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Pokud stanice metra nebudou schopny kapacitně pobírat nápor demonstrujících, a to jak na vstupu, tak výstupu, bude omezován přístup do stanic.  „Přesně nevíme, co se bude dít, počet účastníků nelze předvídat,“ dodala Řehková. Podnik zároveň počítá s možnými problémy v tramvajové dopravě, a to zejména na nábřeží Edvarda Beneše.

Spolek Milion chvilek, který dnešní demonstraci na Letné pořádá, očekává účast až 350 000 lidí. Ti budou požadovat demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO).

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio