Divadlo Na Fidlovačce už má nového ředitele

5. prosinec 2015

Lukáš Zicha, 1. zástupce starosty městské části Praha 4, se v politice nepohybuje dlouho. Jeho snahou je zlepšit prostředí Prahy 4, kde odmalička žije. Zabýval se i kauzou Divadla Na Fidlovačce a prozradil nám, kdo bude jeho novým šéfem. Koučka Petra Krajčinovič zase posluchače pozvala na předvánoční setkání zaměřené na jídlo, pohyb a zdravou výživu.

Lukáš Zicha byl mediátorem v kauze Divadla na Fidlovačce. „Chtěl jsem problém vyřešit, aby bylo divadlo zachováno. Eliška Balzerová sehnala nové donátory, kteří zajistili jeho financovaní do dalších let,“ říká Lukáš Zicha. Divadlo potřebuje rekonstrukci, v posledních letech se zrekonstruovala opona, provedly se občasné opravy střechy a zateplení. Ale jak říká Lukáš Zicha, zatím se to jenom lepilo.

Městská část Praha 4 rozděluje granty v řádech statisíců, ale to divadlu nestačí, chybí mu granty od magistrátu. A divadlo má už jisté i nové vedení. „Ředitelem bude od 1. ledna Matěj Kužel, jednatelem Jan Koťátko. Už s novými šéfy proběhla jednání, je navržený plán nutných rekonstrukcí a oprav tak, aby do 5 let bylo zajištěno fungování jako standardního moderního divadla,“ vysvětluje Lukáš Zicha.

Zrekonstruováno bylo i Branické divadlo, za 16 milionů byla pořízena nová vzduchotechnika, střecha, bar, zázemí i výmalba a teď se hledá nájemce prostor. „Náš cíl je, že by se divadlo stalo zázemím stálého souboru. Myslíme si, že to je krásná budova, která si zaslouží stálou scénu,“ říká Lukáš Zicha.

Doběhněte Vánoce

Na Praze 4 se bude už 9. prosince konat akce zaměřená na pohyb a zdravou výživu. Tu spoluorganizuje koučka Petra Krajčinovič. Mluvit se bude o tom, jak a proč (ne)hubnout, proč máme nejtlustší děti v Evropě nebo proč držíme diety, když naši předkové diety nedrželi. Přijde i výživový poradce Petr Havlíček. A bude se mluvit nejen o výživě, ale i o pohybu, konkrétně o běhání. Praha 4 se totiž rozhodla, že její občané by se měli hýbat.

autoři: Petr Zajíček , jku
Spustit audio