Den s Karlem Zemanem: Ukradená vzducholoď

21. červen 2018

V průběhu července si na naší zahradě můžete užít dva tematické Dny s Karlem Zemanem pořádané ve spolupráci s Muzeem Karla Zemana. V úterý 3. července se můžete těšit nejen na jedinou letní projekci filmu Ukradená vzducholoď na velkém plátně v Praze, ale také na autogramiádu a diskuzi s Ludmilou Zemanovou, výtvarnicí a dcerou Karla Zemana, na skutečnou řídící jednotku vzducholodě, výtvarné kreativní dílny a mnohé další.

Připraven je tematický program pro celou rodinu. Kreativní duše si podle své fantazie vyrobí vlastní létající vzducholoď poháněnou héliovými balónky. Techničtí nadšenci a malí konstruktéři pak vstoupí do modelu řídící jednotky vzducholodě, kde vám samotný tým konstruktérů ukáže a vysvětlí, jak vzducholoď pracuje. Uvidíte veškeré měřící zařízení a budete moci zhlédnout i řadu ukázek, videí, fotografií a fotomap pořízených vzducholodí.

Od 19.30 se budete moct seznámit s výtvarnicí a dcerou Karla Zemana – Ludmilou Zemanovou – a nechat si od ní podepsat DVD s filmy Karla Zemana, knihu Dobrodružný svět Karla Zemana nebo její vlastní nádherně ilustrované knihy pro děti. Vše bude možné na místě zakoupit.

Od 20.30 Vám Ludmila Zemanová představí svou vlastní tvorbu, popovídá o práci se svým otcem nejenom na filmu Ukradená vzducholoď a podělí se o zákulisní příběhy o tom, jak se Karel Zeman inspiroval Julesem Vernem.

Od cca 21.30 v závislosti na době setmění promítáme dobrodružný film pro všechny věkové kategorie Ukradená vzducholoď.

Během celého dne se můžete občerstvit v malém stánku, relaxovat v odpočinkové zóně na originálních sedacích vacích, vyfotografovat se na podmořském šlapacím kole z filmu Vynález zkázy, prohlédnout si část deskové výstavy o Karlu Zemanovi a Muzeu Karla Zemana, zahrát si vědomostní hru Mezi literaturou a filmem propojující knižní předlohy s filmy Karla Zemana, nakoupit si jedinečná trička, sešity, knihy a mnohé další s tématikou karlozemanských filmů, a když počasí dovolí, budete si dokonce moci poslechnout audioknihu Čarodějova učně nebo zhlédnout rozmanité ukázky z filmů Karla Zemana.

Jednotné vstupné: 80,- Kč, děti do 1 metru v doprovodu dospělého zdarma.

Pouze při koupi v předprodeji získáte navíc 30% slevu na vstup do Muzea Karla Zemana.

Spustit audio