Další část opravy Barrandovského mostu začne dříve. Silničáři chtějí všechny práce stihnout do konce prázdnin

15. únor 2024 14:00

Dopravní omezení spojená s opravou Barrandovského mostu v Praze začnou letos dřív než v minulých letech. Silničáři totiž chtějí stihnout do konce letních prázdnin všechny práce, které původně plánovali na dva roky. Ty se tentokrát týkají směru z Braníka na Smíchov, a začít mají už zhruba za měsíc - 11. března.

Dopravní omezení je ale nutné připravit v předstihu a řidiči musí počítat s postupným omezováním dopravy už od soboty 9. března. Postupná instalace přenosného dopravního značení bude trvat zhruba dva dny až do pondělního rána, kdy začne samotná stavba.

V letošním roce jsou naplánovány dvě poslední etapy oprav, které na sebe budou plynule navazovat, a tím se celková rekonstrukce zkrátí o jeden rok.

„V souvislosti s rekonstrukcí Barrandovského mostu musím ještě naposledy požádat všechny řidiče o pochopení, trpělivost a vzájemnou ohleduplnost, protože tato uzavírka bude mít na dopravu v Praze opět velmi významný dopad, větší než dvě předchozí etapy. Stojí totiž před námi velká výzva v podobě realizace zbylých dvou etap v jedné jediné stavební sezóně, což nám umožní dokončit celkovou rekonstrukci Barrandovského mostu již v letošním roce a vyhnout se tak dalším dopravním omezením v roce příštím. Půjde o velmi náročnou akci, ale věřím, že díky zkušenostem z prvních dvou etap ji zvládneme bez výraznějších komplikací,“ uvedl Zdeněk Hřib, náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy (Česká pirátská strana).

Postup instalace značení třetí etapy a omezení Barrandovského mostu ve dnech 9. a 10. března 2024:

  • Otevření přejezdů pro převádění dopravy do protisměru a zpět na Barrandovském mostu.
  • Omezení dopravy pro instalaci proměnného značení, které doplňuje liniové řízení dopravy v trase na Městském okruhu při příjezdech na Barrandovský most.
  • Práce na severní konstrukci mostu a postupné převedení jednoho jízdního pruhu z Jižní spojky na Smíchov do protisměru. Následovat bude postupné omezování dopravy ze čtyř pruhů na tři.  
autoři: Radek Duchoň , JMys | zdroj: Magistrát hl. m. Prahy
Spustit audio